INTREBARI FRECVENTE

Intrebari despre FASTWEB si serviciile oferite

Oricine poate avea un domeniu si o prezenta pe Web. Fastweb Romania ofera o gama variata de pachete de gazduire atat pentru firme, cat si pentru site-uri personale. Chiar daca doriti sa vindeti produsele dumneavoastra online, promovati o imagine sau doar impartiti niste fotografii cu prietenii dumneavoastra, un site web este metoda ideala de comunicare cu restul lumii.

Oricine poate deveni clientul Fastweb. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati formularul de comanda de pe site si un reprezentant va va contacta in cel mai scurt timp.

Locatie servere pentru gazduire – Bucuresti, se asigura legatura redundanta la net, legatura directa cu principalii provideri din romania, UPS.

Daca aveti vreo intrebare care nu isi gaseste raspunsul aici, echipa tehnica va sta la dispozitie. Suportul tehnic este gratuit.

Trebuie sa ne furnizati urmatoarele informatii:

 • Numele si prenumele dumneavoastra
 • Numele firmei
 • Adresa completa, inclusiv codul postal
 • Numar de telefon
 • Adresa de e-mail valida
 • Cod numeric personal sau Numar de inregistrare la Registrul Comertului
 • Codul fiscal (doar pentru firme)
 • Contul IBAN

Inregistrarile de domenii dureaza in general 24 de ore de la data incasarii banilor. Cu toate acestea, durata maxima este de 72 de ore (incluzand propagarea DNS-ului pentru domeniu).

Momentan puteti plati:

 • online prin Paypal
 • online cu cardul bancar
 • prin ordine de plata, mandate postale
 • cash (doar la sediul nostru).

Da, puteti inregistra domenii fara a cumpara un serviciu de gazduire. Daca doriti sa cumparati si gazduire pentru domeniul dumneavoastra, va rugam sa completati formularul de pe site.

Intrebari despre adresele de e-mail

Pentru pachetele de gazduire shared, Fastweb ofera conturi de e-mail IMAP/POP3 si acces webmail. Marimea casutelor de e-mail nu trebuie sa depaseasca spatiul total oferit de pachetul de gazduire ales.

POP3 (Post Office Protocol versiunea 3) este un server care pastreaza mesajele dumneavoastra e-mail. Cand vi se trimite un e-mail, este pastrat pe un server (POP3) pana cand dumneavoastra cititi mesajul folosind un client de e-mail (Outlook, Eudora, Thunderbird).

Aveti nevoie de urmatoarele informatii:
De exemplu, in Outlook Express:

 • Server Type: POP3
 • Incoming Server: mail.domeniu.ro
 • Outgoing Server: mail.domeniu.ro
 • Account name/username: adresa_de_email@domeniu.ro
 • Password: parola dumneavoastra

Nota: Pentru a putea trimite e-mail-uri prin server-ul mail.domeniu.ro trebuie sa bifati“Outgoing server requires authentication”.

veti nevoie de urmatoarele informatii:
De exemplu, in Outlook Express:

 • Server Type: IMAP
 • Incoming Server: mail.domeniu.ro
 • Outgoing Server: mail.domeniu.ro
 • Account name/username: adresa_de_email@domeniu.ro
 • Password: parola dumneavoastra

Nota: Pentru a putea trimite e-mail-uri prin server-ul mail.domeniu.ro trebuie sa bifati “Outgoing server requires authentication”.

Intrebari legate de conectare WEB, FTP

FTP (File Transfer Protocol) este o metoda de transfer a fisierelor rapida si eficienta. Va recomandam FileZilla drept client FTP.

Toate pachetele de gazduire suporta acces FTP. Numarul de conturi este diferentiat

Sunt mai multe metode de a transfera fisierele catre spatiul dumneavoastra de gazduire.
Aveti nevoie de:

 • numele domeniului
 • numele de utilizator FTP
 • parola FTP

Depinde de clientul dumneavoastra FTP. In mod normal, click dreapta pe fisier/director si puteti schimba permisiunile.

Quota va permite sa vizualizati detalii in legatura cu spatiul de stocare, numarul de fisiere incluse in pachetul dumneavoastra de gazduire. Marimea spatiului de stocare depinde de pachetul de gazduire ales.

Intrebari generale

Un domeniu este un nume unic, care va identifica pe internet. Fiecare nume de domeniu reprezinta de fapt un set de numere, numite adrese IP. De exemplu, adresa IP a Fastweb Romania este 195.254.135.3 . Puteti introduce in bara de adrese a browser-ului dumneavoastra ori aceasta adresa IP, ori fastweb.ro. Oricare din acestea va va duce la site-ul nostru. Domeniul va reprezinta pe internet, ca o carte de vizita. Puteti alege un nume care reprezinta afacerea dumneavoastra, numele dumneavoastra sau orice altceva ce poate fi retinut si asociat cu dumneavoastra usor.

POP3 (Post Office Protocol versiunea 3) si IMAP ( Internet Message Access Protocol) sunt metode folosite de calculatorul dumneavoastra pentru a accesa mesajele e-mail de pe un server.
    Conturile de e-mail oferite de Fastweb Romania sunt compatibile cu POP3 si IMAP.

Webmail este o metoda de accesare a casutei dumneavoastra e-mail de oriunde si oricand. Nu trebuie sa instalati software aditional. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati folosind browser-ul dumneavoastra adresa http://webmail.nume-domeniu.ro si sa introduceti adresa dumneavoastra de e-mail si parola.

Cu e-mail forwarding, puteti redirectiona mesajele primite pe adresa domeniului dumneavoastra catre o casuta de e-mail externa. De exemplu, daca aveti adresa exemplu@domeniu.ro, puteti activa e-mail forwarding catre exemplu@yahoo.com si e-mail-urile care se primesc pe prima adresa ajung in contul dumneavoastra de la Yahoo automat.

Este o optiune care va permite sa generati raspunsuri personalizate de fiecare data cand primiti un mesaj e-mail. Daca sunteti in concediu/vacanta, nu sunteti disponibil sau vreti sa anuntati clientii dumneavoastra ca ati primit mesajul lor, puteti personaliza si activa un auto-responder pentru casuta dumneavoastra de e-mail.

Cu functia catch-all, toate mesajele transmise catre o casuta de e-mail incorect scrisa sau inexistenta sunt redirectionate catre un cont catch-all, in loc sa fie returnate ca netransmisibile. E-mail-urile vor ajunge intotdeauna la dumneavoastra, chiar daca au adresa gresita.

MySQL este un SGBD (Sistem de Gestiune a Bazelor de Date) relational, open-source, care se bazeaza pe SQL pentru procesarea datelor din baza de date. MySQL pune la dispozite API-uri (Application Programming Interface) pentru limbajele C, C++, Java, Perl, PHP si Python. MySQL este folosit in special pentru aplicatii web si embedded.

PHP (Preprocesor Hypertext) este un limbaj de programare folosit la crearea paginilor web dinamice. PHP este disponibil pentru toate pachetele de gazduire Fastweb.

ractical Extraction and Report Language (Perl) e un limbaj de programare folosit pentru procesarea de text, fiind unul din cele mai populare limbaje de programare pentru CGI.
    Perl este un limbaj interpretat, ceea ce il face usor de folosit la scrierea programelor.
    Calea catre interpretorul Perl este #!/usr/bin/perl

phpMyAdmin este o unealta scrisa in PHP cu scopul de a administra baze de date MySQL pe web. Poate crea/sterge/modifica tabele, adauga/sterge/modifica campuri, executa interogari SQL, administra privilegii, exporta datele in diverse forme si este disponibil in 47 de limbi. phpMyAdmin este disponibil pentru toate pachetele de gazduire Fastweb.

Subdomeniile va permit sa impartiti continutul site-ului dumneavoastra in mai multe sectiuni, folosind un prefix la domeniul dumneavoastra. Fiecare subdomeniu este creat in contul domeniului principal si functioneaza ca un site.

DNS (Domain Name Server) este folosit pentru maparea numelor de domenii in adresa IP si viceversa. Serverele DNS pastreaza liste centralizate de nume de domenii/adrese IP.

Traficul, latimea de banda, transferul de date se refera la cantitatea de informatii transmisa de la si catre site-ul dumneavoastra de dumneavoastra si vizitatori. Factorii care influenteaza folosirea traficului sunt:1. Traficul care il primiti ( vizitatori pe site)2. Marimea site-ului3. Tipul de fisiere oferite pe site.
De exemplu, daca site-ul dumneavoastra are 1 MB incluzand pagini si imagini si 100 de oameni viziteaza site-ul dumneavoastra, accesand toate paginile, traficul generat va fi de aproximativ 100 MB.

FTP (File Transfer Protocol) este folosit pentru transmiterea eficienta a datelor de la un calculator la altul. Puteti folosi FTP pentru a upload-a sau muta fisiere din calculatorul dumneavoastra catre server-ul pe care este gazduit site-ul dumneavoastra.
    Accesul FTP este disponibil pentru toate conturile de gazduire Fastweb.

Serverele administrate sunt optiunea ideala pentru profesionistii care doresc usurinta de utilizare a unui pachet de gazduire shared dar au nevoie de puterea si spatiul unui server dedicat.
    Echipa Fastweb se ocupa de administrarea, monitorizarea si mentenanta server-ului, pentru ca dumneavoastra sa aveti mai mult timp sa va concentrati pe afaceri.

Un server dedicat este un calculator cu urmatoarele caracteristici:1. Sunteti singurul utilizator, nu mai trebuie sa impartiti spatiul si puterea de procesare cu    alti utilizatori.2. Va puteti autentifica pe server ca “root” (administrator), avand toate drepturile    de acces pe server.3. Serverul dumneavoastra poate fi accesat doar din retea. Nu se poate lucra direct, folosind    un monitor si o tastatura.
Serverele dedicate sunt gazduite in Centrul de date si preinstalate cu Debian Linux.
Fastweb Romania nu va face nici o administrare a server-ului dumneavoastra, ci doar mentenanta fizica si reparatii. Sunteti responsabil cu securitatea, back-up-urile si configurarea.
Serverele dedicate va ofera flexibilitatea de a rula orice aplicatii si/sau servicii: puteti gazdui site-uri, rula un server de jocuri sau adapta configuratia sistemului pentru a fi personalizata nevoilor dumneavoastra.

Intrebari legate de limbaje de programare si baze de date

PHP este un limbaj de programare interpretat care permite generarea site-urilor dinamice. PHP este acronimul pentru “Preprocesor Hipertext”. PHP este integrat direct in codul sursa al paginii. Pe serverele noastre avem instalat PHP 5.x. PHP este disponibil la toate pachetele de gazduire Fastweb.

Tot ce trebuie sa faceti este sa creati un fisier verificare_setari.php care sa contina:
     <? phpinfo(); ?>
Rulati acest fisier, de exemplu accesati http://www.domeniu.ro/verificare_setari.php

SSI (Server Side Includes) este un tip de directiva HTML care determina server-ul sa genereze dinamic date pentru pagina oricand este accesata. SSI este util cand e necesara aflarea orei curente, executia conditionata bazata pe comparatii logice fara ajutorul unui limbaj de programare.
    Directivele SSI sunt de forma:
     <!– #element atribut=valoare atribut=valoare … –>

MySQL este un sistem de gestiune a bazelor de date care se bazeaza pe SQL pentru procesarea datelor din baza de date. MySQL este folosit in special pentru aplicatii web.

Toate pachetele de gazduire Fastweb suporta baze de date MySQL. Cu toate acestea, numarul bazelor de date este diferit pentru fiecare pachet de gazduire.

Nu ai gasit raspunsul la intrebarile tale?

TRIMITE-NE UN MESAJ
  Please prove you are human by selecting the House.

  Ai 30 de zile sa te razgandesti!

  Suntem atat de siguri de calitatea serviciilor noastre, incat daca esti nemultumit, iti returnam banii! (cu exceptia inregistrarilor de domeniu)

  Protectie si redundanta!

  Toate echipamentele noastre sunt amplasate intr-un Data Center ultramodern in Bucuresti, RO, cu multiple back-up-uri si monitorizat non-stop, ca tu sa fii stress-free!